fredag 13 juli 2007

Hemma med bebbe

Jag förstår mig inte på föräldrar som skyller på ekonomiska orsaker när mamman tar all föräldraledighet. För oftast är det ju så och inte tvärtom... Om man nu som mamma vill vara hemma med sin bebbe helt själv och pappan är med på noterna, då är det en sak - men stå för det då!

Att det skulle bli så himla enorm skillnad eftersom pappan tyvärr oftast tjänar mer verkar ganska konstigt. Man tycker att det borde vara värt någon tusenlapp i månaden att bebben får chansen att hänga med både mami och papi. Dessutom tror jag att det är väldigt nyttigt för pappan att få knyta band till bebben på helt egen hand, något som knappas går under "lediga dagar" då mamman är hack i häl hela dagarna. För att inte tala om hur viktigt det är att pappan inser hur stort jobb det är att ta hand om både bebbe, matlagning, tvätt och bajs... något som annars lätt verkar falla på frugans lott att fixa innan gubben kommer hem från sitt mödosamma arbete.

Fasen det är mycket tankar kring bebbe och kön... tur att jag har en snubbe där hemma som helt har fattat galoppen och skiner upp som en sol när vi diskuterar "dela lika". Så ska en riktig karl vara - det är manligt.

Här är iallafall ett exempel som borde få alla som skyller på ekonomin att tystna.

Pappan tjänar 25.000:-/Mån
Mammant tjänar 17.000:-/mån

Pappans FP = 650:-/dag
Mammans FP = 442 :-/dag

När mamman är hemma får de ut;442:- x 30 x 0,7 = 9.282:-
+ pappans lön: 17.000:-
Totalt 26.282:-

När pappan är hemma får de ut;650 x 30 x 0,7 = 13.650:-
+ Mammans lön: 11.560:-
Totalt 25.210:-

Inte en summa som försvarar hemmavarande fruga direkt...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka kloka och intressanta funderingar Cicci.... :)

Anonym sa...

jösses vilken uträkning...är man pucko om man inte fattar? får nog läsa en gång till...hihi!
Men mycket bra argument cissi, klart man ska dela lika men ammningen kanske mami få stå för och då kan det ibland va svårt för pappan att vara ensam hemma i början åtminstone, eller?

Anonym sa...

Tänk om fler tänkte som du/ni!!!!
//Kikki

Anonym sa...

Herre Gud - jag tror att du brås på dina mostrar - Lella och Bammi - när du redovisar dina åträkning