lördag 9 juni 2007

Ångest

Jag vill ha en retrovagn, ingen såndär ny modern sak! Jag har varit väldigt fast besluten om detta. Brio Happy i brun har både jag och Henk enats om, även om vi sneglat lite på vagnar med svängbara hjul. Men så idag slog det ner som från ingenstans... Jag vill nog ha en Bugaboo Camelon istället. 1700kr dyrare än Brion, och framförallt hundra gånger fjantigare än en rubust & ombonad vagn. Jag vill inte strutta omkring i en trendvagn som kostar extra bara för att den är poppis bland hollywoodkändisar... Men... men men men här kommer en liten jämförelselista mellan Bugaboon och Brion.

Vikt inkl. hjul och liggdel: Bugaboo Camelon 10,8kg Brio Happy 15kg
Väldig fördel för Camelon eftersom vi bor 3trappor upp utan hiss.
Storlek ihopfälld: Camelon 85*35*58 Happy 91*62*63
Fördel för Camelon eftersom vi inte har en enorm bil.
Pris inkl. ligg och sittdel: Camelon 8700kr Happy ca. 7000kr (utan regnskydd)
Fördel Happy eftersom vi inte är rika som troll.
Säkerhet: Camelon har fått ig i test då hjulen gått sönder, dessa ska dock ha blivit utbytta mot nya "nordiskt anpassade" däck. Happyn har fått ig i test då bromspinnen gått av, detta är en säkerhetsfiness menar Brio.
Oavgjort precis som med alla andra vagnar jag granskat verkar det vara nått vajsing med vilken vagn du än väljer. Är det inte det ena så är det det andra. Dock verkar Bugaboo vara snabba på att åtgärda utan problem medan andra leverantörer har krånglat ibland.
Utseende Liggdel: Camelon är enkel, stilren & modern Happyn är ombonad snygg och retro!
Oavgjort eftersom båda har ett enkelt utseende, svart Camelon och brun Happy är finast.
Utseende sittdel: Camelon är modern och lite knasig medan Happyn är enkel och traditionell.
Oavgjort Camelon ser lite konstig och trendig ut medan Happyn är snudd på tråkigt ordinär.
Övrigt: Camelon har 4 däck med 2 svängbara framtill Happyn har 4 traditionella fasta däck.
Oavgjort eftersom alla miljoner åsikter verkar gå isär när det gäller fördelen/nackdelen med svängbara hjul. Antar att man får gambla lite och hoppas att man trivs.

Resultat: Camelon 6p Happyn 5p alltså... Bugaboo Camelon är VINNARE...men inte helt övertygande då Bugaboon är så pass dyr. Man kan bli galen för mindre. Henke är numera galen på mig som kommer dragande med ännu ett alternativ när vi precis kommit överens. Ett dyrare alternativ dessutom.





3 kommentarer:

Elle sa...

Jag håller på Brio Happy, den är retro, billig och fin... fast jag skulle nog välja den i orange... KRAM på dig!

Anonym sa...

tänk på snön! jobbigt med små hjul då. jag röstar på brion. men visst har svängbara hjul sina absoluta fördelar. tänk bara när du går i trånga affärer och vill kunna svänga runt lite smidigt. några tankar från en anonym läsare

Charlotte sa...

Oh herre. Jag har just läst ett låååångt blogginlägg som handlar om barnvagnar. Jag tycker den bruna är mycket mer ni. Men den andra är ju smidigare och ni bor ju rätt långt upp för trapporna. Ojdå, nu sa jag två stora fördelar med båda två. Inge bra va?